Radijs Ontwerp geeft verschillende workshops voor kinderen. Vanuit een ervaring als docent Visual Design en Media Vormgeving en ICT heeft Radijs Ontwerp ervaring met leuke interactieve lessen op het gebied van interactie en visueel ontwerp, audiovisuele vormgeving en game design.

Visual Design

Bij de les over huisstijlontwikkeling, waar we aan de slag gaan met logo, typografie en kleur. Alles wat nodig is om door te hebben hoe je zelf een huisstijl op kunt zetten. Bij promotiemateriaal gaan we aan de slag met layout, beeldtaal en fotografie. Alles wat nodig voor het opzetten van je eigen reclame campagne.

Media Vormgeving

Bij de les over interactie vormgeving, waar we aan de slag gaan met wireframes, persona’s en paper prototypes. Alles wat nodig is om door te hebben hoe een website precies werkt. Bij game design gaan we aan de slag met het pixel-art programma Piskel waar we karakters maken, een wereld ontwerpen en verschillende attributen maken die we uiteindelijk in de game-engine Construct 3 gaan verwerken. Bij de les audiovisuele vormgeving gaan we aan de slag met het maken van onze eigen film. We gaan een script schrijven en een storyboard maken. Je leert over belichting, filmen en editing. Alles wat je nodig hebt om je eigen film te maken.

Vloggen

Als vlogger bezoek ik zelf regelmatig nieuwe en energieke plekken voor OPEN Rotterdam, maar ook voor Radijs Ontwerp doe ik ervaringen op en zet deze om naar interessante online video’s. Daarnaast leer ik andere (studenten en andere geïnteresseerde partijen) wat het betekent om een vlogger te zijn en hoe ze het zelf kunnen doen. Dit doe ik aan de hand van een eenmalige workshop, of een lessenreeks.

Youtube is niet meer weg te denken en steeds meer mensen beginnen een eigen vlog. Neem je eigen telefoon mee en we gaan zelf aan de slag.

Wat kunnen we behandelen tijdens de workshop/lessen:

  • Introductie: wat is een vlog en waar moet je op letten bij het maken van een vlog?
  • Materiaal: wat heb je nodig om een vlog te maken en welke programma’s gebruik je?
  • Social media: hoe maak je jouw kanaal aan, verspreid je jouw video’s en wat zijn de gevaren?
  • Storytelling: wat is je boodschap en hoe breng je die naar buiten?
Workshops voor kids - Vlogles

Vraag nu een workshop aan