Master Design - Website gevonden

Website gevonden: Jon Burgerman

In het kader van aan mijn tekenvaardigheden werken ben ik op zoek gegaan naar pioniers op het gebied van schetsen. Hierbij kwam ik uit bij (onder andere) Jon Burgerman. Jon Burgerman is een Britse geboren, NYC gebaseerde, artiest. Hij is beroemd om zijn onmiddellijk herkenbare tekeningen, doodles en muurschilderingen. Hij is op zoek naar improvisatie en speelt door te tekenen. Hij is een leider op het gebied van doodling en wordt vaak genoemd als de leidende figuur in de populaire ‘Doodle’ kunststijl.

Hij is ook relevant voor mijn onderzoek omdat hij heel veel schetst. Dit is iets wat in mijn expert gesprek bij Unitid ook naar voren kwam, wat je in mij derde master design vlog terug kunt zien. Dit zou ontwerpers namelijk kunnen helpen eerder dichter bij elkaar te komen. Wat is een ideale startpositie om aan een project te beginnen en hoe richt je gezamenlijk het proces in. Zoals Helder Mota in de vlog laat zien, kan schetsen hierbij misschien helpen. Dit is dan ook iets wat ik gedurende mijn onderzoek ook verder wil uitpluizen. Jon Burgerman is iemand die dagelijks schetst en heeft dan misschien hier ook iets over te zeggen.

Hoewel er echt heel veel informatie op zijn website beschikbaar is over zijn werkwijze, die ik nog lang niet allemaal heb uit kunnen pluizen, heb ik nu al het beste advies gevonden:

Research your field and get a clear idea of what you want to do and the best way to implement it … Don’t just sit there and then hope to ‘enter the commercial world’ with no preparation. And don’t forget to learn as you go on, in many ways when you start engaging with things outside of Uni your real learning has just begun…!

Bekijk vooral even de website van Jon Burgerman, zijn Instagram of YouTube kanaal.

< Terug naar het overzicht

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.