Master Design - Film-serie gekeken

Film bekeken: The Happy Film

In The Happy Film kijkt Stefan Sagmeister door middel van Design Research of het mogelijk is om zijn gedachten te trainen om gelukkiger te worden. Ik heb The Happy Film van Stefan Sagmeister (nogmaals) gekeken om twee redenen.

Allereerst omdat ik er zelf aan zit te denken om mijn ontwerp proces vast te leggen doormiddel van een videodagboek. Iets waar ik al mee ben begonnen met mijn vlogs, maar wat ik in de uiteindelijke publicaties waarschijnlijk wil uitwerken. Hierbij wil ik me dan ook verdiepen in storytelling. Stefan Sagmeister, legt naar mijn mening op een geweldige manier zijn ontwerp proces vast.

Vooraf vertelt hij duidelijk het probleem (de cases) en daarmee de reden waarom hij aan dit project begint. hij legt uit is een Oostenrijkse designer die in New York is gevestigd. Op zakelijk gebied is hij succesvol, maar in het achterhoofd vermoedt hij dat er iets meer moet zijn. Hij besluit zichzelf om te zetten in een ontwerp project. Vervolgens deelt hij zijn film op in drie delen, namelijk: meditatie, cognitieve therapie en medicijnen. Hij gaat systematische deze drie stappen af en belicht welke stappen hij neemt. Uiteindelijk komt hij met een conclusie. Voor hem geen bevredigende conclusie, maar een conclusie.

De tweede reden waarom ik deze film heb gekeken omdat Stefan Sagmeister een goede inkijk geeft in zijn manier van Design Research doet dit op een systematische manier. Door vooraf duidelijk doelen te stellen, een gewenste uitkomst uit te spreken en zich te laten leidden door de uitkomst van iedere stap in zijn onderzoek.

Bekijk ook The Happy Film via Vimeo

< Terug naar het overzicht

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.