Social Media - Buildung Academie - Radijs Ontwerp

Social media templates voor Instagram

Social media templates kunnen je merk versterken. Het zorgt ervoor dat je feed er strak uitziet, je structuur brengt aan je content en dat je meteen herkenbaar bent voor klanten. De Bildung Academie was ook op zoek naar een visueel ontwerper die voor hun social media templates kon ontwikkelen voor het delen van berichten op Instagram.

Waarom social media templates?

Social media templates je merk versterken? Maar hoe dan? Hier een korte samenvatting waarom ieder bedrijf er eigenlijk mee zou moeten werken:

  1. Het zorgt ervoor dat je feed er strak uitziet. Wie wil dat nou niet, een timeline de netjes en overzichtelijk is. Door templates te gebruiken wordt alles één geheel!
  2. Je zorgt dat je herkenbaar bent. Door de templates in dezelfde stijl als je huisstijl op te bouwen komt het steeds terug en dat zorgt ervoor dat jouw merk bij de klant op het netvlies van de klant blijft plakken.
  3. Het brengt structuur aan. Door de templates te gebruiken dwing je jezelf om alle content op de juiste manier te stroomlijnen en zorgt het ervoor dat de opzet altijd overeenkomt.

Hoe zijn deze templates ontwikkeld?

Bij de ontwikkeling van deze social media templates voor Instagram wordt onderscheid gemaakt tussen quote’s, stellingen en vragen. Deze templates moesten zo worden ontwikkeld dat ze aansloten bij de bestaande huisstijl, maar tegelijkertijd fris aanvoelde. De huisstijl was somber, met veel zwart-wit. Maar door in mijn ontwerp het geheel “clean” te houden, bleef het ontwerp fris.

Ook moesten er templates worden ontwikkeld voor Facebook die hun artikelen zouden onderscheiden van de andere content. Hierbij heb ik ervoor gekozen om foto’s te gebruiken in plaats van alleen zwart-wit, omdat dit meer tot de verbeelding spreekt en foto’s over het algemeen meer aandacht krijgen op social media.

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Illustrator en InDesign

Tags: No tags

Comments are closed.