Social Media - Radijs Ontwerp

Social media ontwerp – CNV

CNV Jongeren was op zoek naar een visueel ontwerper die voor hun social media hen kon adviseren bij een campagne en deze vervolgens omzetten tot een visuele uiting. Voor het ontwerpen van deze afbeeldingen heb ik inspiratie gehaald uit de ontwerpen van Dick Bruna.

In eerste instantie wilde CNV Jongeren een infographic laten ontwerpen waarin alle thema’s uit hun reactie op het regeerakkoord terug komen. Dit zodat ze deze infographic via social media konden verspreiden. Hierbij heb ik geadviseerd om wel een infographic te maken maak deze in losse blokken te verspreiden. Vervolgens heb ik in een losse workshop samen met CNV Jongeren gekeken welke teksten uit hun reactie de belangrijkste waren en hier met hen naar eventuele visuele uitingen gekeken. Deze heb ik deze visuele uitingen vervolgens ontworpen en in verschillende formaten, aansluitend bij meest recente social media afmetingen, aangeleverd.

Over CNV Jongeren

CNV Jongeren is een podium waar jongeren hun mening kunt laten horen en waar zij dit samen met andere jongeren omvormt tot gerichte oplossingen, acties en veranderingen in de politiek en maatschappij. De thema‚Äôs van CNV Jongeren zijn: onderwijs, arbeidsmarkt en pensioen. Deze thema’s zijn ook terug te vinden in de social media platen.

Bekijk hier de uitwerking van de platen op de website van CNV Jongeren

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Illustrator

Tags: No tags

Comments are closed.