Logo ontwerp - Radijs Ontwerp - Grafisch ontwerp

Logo Design

Voor een logo design probeer je de essentie van het bedrijf te pakken in één beeld. Het is de kunst om het zo simpel mogelijk te maken, maar tegelijkertijd heel veelzeggend te zijn. Een logo is het gezicht van een bedrijf en hiermee probeer je een positieve associatie op te roepen bij je klanten.

Op de bovenstaande afbeelding staat onder andere het logo van de Congress App. Voor dit ontwerp was ik op zoek naar de strakke eenvoudige vormen die aan zou sluiten binnen de zakelijke markt. Ik heb er dan ook voor gekozen om de initialen van het product om te zetten tot een gestileerde strakke vorm, gebruikmakend van de basis vormen een cirkel en een driehoek. Kijk hier om te zien hoe dit eruit ziet en de verdere uitwerking van het ontwerp van de Congress App.

Uiteraard hoort bij een logo een volledige uitgewerkte huisstijl. De ontwikkeling van een aantal van deze logo’s en hun daarbij behorende huisstijl kun je hier terug vinden:

Uitwerking Huurlijk logo

Een ander logo dat op de bovenstaande afbeelding staat is Huurlijk, een beginnend bedrijf dat een alternatief bied op het huwelijk was op zoek naar een logo design dat aansloot bij de doelgroep. Een doelgroep die ook Facebook pagina’s als Linda en Libelle volgt. Hiervoor heb ik ervoor gekozen om een een hand getekend font te maken en een aquarel element toe te voegen. Dit omdat het een zachter uiterlijk te geven. Ook sluit het aan bij het magazine achtige gevoel, aangezien handgeschreven en aquarel iets is wat je in veel van deze magazines terugziet.

Het Huurlijk kan een goed alternatief zijn op het huwelijk. Zoals de naam al doet vermoeden ga je geen verbintenis voor het leven, maar een tijdelijke verbintenis aan. Een verbintenis die hopelijk zo vaak wordt verlengd dat het alsnog de dood is die jou en je partner scheidt. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat er huurlijkse voorwaarden worden opgesteld, waarin je naast alle praktische dingen ook zou moeten vastleggen wat jullie van het huurlijk verwachten en wat jullie zelf gaan doen om het huurlijk te laten slagen. Deze huurlijkse voorwaarden kun je bij elke nieuwe verbintenis aanpassen om er zo voor te zorgen dat deze ook meegroeien met de relatie.

Ontwerp logo - Huurlijk

Meer weten over Huurlijk: Facebook.com/Huurlijk

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Illustrator

Tags: No tags

Comments are closed.