KiesKompas - Applicatie

KiesKompas – Applicatie

Vanuit het KiesKompas kwam de vraag om hun huidige applicatie te vernieuwen. Hierbij ging het vooral om het tonen resultaten pagina’s. De applicatie is voor zowel desktop als mobiel ontworpen. De opdracht was aan mij om deze vernieuwslag vanuit interactie perspectief toe te passen.

Het was belang dat de applicatie goed zou aansluiten bij de doelgroep. Het KiesKompas heeft voornamelijk te maken met twee doelgroepen: jong volwassenen en ouderen. Deze doelgroepen liggen ver uit elkaar en de uitdaging zat hem dan ook in het samen brengen van deze doelgroepen. Om ervoor te zorgen dat de applicatie goed aansluit en genoeg draagvlak zou hebben heb ik de vernieuwde interactie vooral onderbouwd door middel van bestaande theorie.

Om dit te verwezenlijken heb ik mijn interactie ontwerp opgebouwd aan de hand van een aantal bronnen:
Nielsen Norman Group, Interaction Design Foundation en HHS-webstandaarden en usability richtlijnen. Deze organisaties zijn toonaangevende experts op het gebied van UX-design. Door deze onderzoeken als basis van mijn ontwerp te gebruiken geef ik het meer draagvlak.

Voor mijn gebruikersprofiel kijk ik vooral naar twee studies:

  • Designing for Young Adults
  • Seniors as Web Users

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Axure

De applicatie is in samenwerking met Luminum Solutions gebouwd. Zij waren verantwoordelijk voor het projectmanagement, het visuele ontwerp en de development.

Tags: No tags

Comments are closed.