Interactie en visueel ontwerp – YourCommerce

Interactie en visueel ontwerp – YourCommerce

YourCommerce is een online tool die het organisaties in staat stelt om hun rapportages visueel weer te geven. Dit omdat visuele informatie sneller wordt opgenomen (80%) dan geschreven informatie (20%). De opdracht aan mij was om hier een interactieflow en visueel ontwerp voor te maken.

Omdat de vraag was om het een social media look-and-feel te geven, heb ik mij laten inspireren door Pinterest. Dit omdat Pinterest van zichzelf al een visueel georiënteerde social media is. Wat ik hier ook prettig aan vond is dat het een duidelijke overzicht bied aan meerdere posts tegelijk. In eerste instantie ben ik begonnen met het uitwerken van een huisstijl. Hierbij heb ik gekeken naar de nieuwste trends.

Door gebruik te maken van een “handwriten” font en de schuine vormen krijgt het geheel een speels uiterlijk en heeft het iets sociaals. Wat prettig voor het oog is. Ook heb ik vaste kleuren ingesteld voor grafieken, tabel en tegels zodat het (ongeacht de content) een geheel krijgt. De kleuren die ik heb gebruikt zijn blauw en oranje. Dit omdat in eerste instantie omdat dit complementaire kleuren zijn. Daarnaast staat blauw voor productiviteit en oranje zorgt voor een positieve stemming. Iets wat deze beide kleuren met het ontwerp op zouden moeten roepen.

YourCommerce - Nieuwe opzet - Voorbeelduitingen
YourCommerce – Hoe het ontwerp er bij verschillende uitingen uit zou kunnen zien.

Bij het maken van het visueel ontwerp hem ik rekening gehouden met het feit dat dit product ook als whitelabel verkocht zou kunnen worden. Dit product is namelijk onder andere afgenomen door Univé en is dus ook vertaalt naar hun eigen huisstijl.

Visueel Ontwerp - YourCommerce - Radijs Ontwerp - Webdesign
Uitwerk van het visueel ontwerp (UI design) van een aantal schermen – YourCommerce

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Sketch, Advocode en Illustrator

Deze applicatie is gemaakt in opdracht van Datametrics. Datametrics is een databedrijf die klanten in de financiële sector (verzekeraars en banken) door beter en slimmer gebruik van data de waarde hiervan bloot legt.

Mockup gebruik: Designed by Aleksandr Samochernyi

Tags: No tags

Comments are closed.