Interactie en visueel ontwerp - Urban Tailor design

Interactie en visueel ontwerp – Urban Tailor

Voor UrbanTailor heb ik meegewerkt aan de realisatie van hét nieuwe mode platform. Hierbij heb ik het gehele traject voor mijn rekening mogen nemen. Een goed interactie ontwerp traject, met een leuk gebruikersonderzoek en een fantastisch visueel ontwerp (inclusief huisstijl en webdesign).

Huisstijl en logo

Voor de ontwikkeling van de huisstijl heb ik een inventarisatie sessie gehouden waarbij ik, in samenwerking met de klant op zoek ging hoe de visuele uiting van Urban Tailor eruit zou moeten zien. Hierbij hebben ik een zelf ontwikkelde workshopvorm toegepast. Hier kwam uit dat ze een minimalistische uitstraling wilde hebben, strak met ronde vormen. In de uiteindelijke uitwerking van het logo zit een schuine vorm dat zorgt voor een energiek karakter. De schuine vorm is ook iets wat veel voorkomt in de bouw. Denk aan de versteviging van rechte objecten. Hierdoor krijgt het logo ook een industriële/techno feeling.

Deze schuine vorm komt ook verder terug in de huisstijl echter heeft het nu een onregelmatige herhaling wat zorgt voor beweging en ritme, dit geeft ook (net als het logo) energie. De kleuren die in de huisstijl worden gebruikt zijn vooral verlopen van kleuren met betrekking tot steen en baksteen. Dit om het “Urban Jungle” gevoel erin te krijgen. Kleur verlopen zijn nu helemaal de trend in webdesign. Daarom worden ze hier toegepast.

Urban Tailor - Huisstijl - Uitwerking
Voorbeeld uitingen van de huisstijl

Interactie ontwerp

Voor het interactie ontwerp wilde ik onderzoek doen naar de manier waarop de werkflow van hun gebruikers in elkaar steekt. Om dit inzichtelijk te krijgen ben ik begonnen met het afnemen van gebruikersinterviews. In mijn gesprek met de doelgroep probeerde ik eerste de basiskennis te achter halen. Met welke tools/applicaties/websites werken zij in hun dagelijkse en hoe gebruiken zij deze? Op basis van deze informatie ben ik vervolgens een klikbaar prototype gaan ontwerpen. Dit prototype diende vervolgens weer als basis voor het visuele ontwerp.

Visueel Ontwerp - Urban Tailor - Radijs Ontwerp - Webdesign
Uitwerk van het visueel ontwerp (UI design) van een aantal schermen – Urban Tailor

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Axure, Indesign en Illustrator

Mockup gebruik: Designed by Aleksandr Samochernyi

Tags: No tags

Comments are closed.