Als Radijs Ontwerp ben ik een voorstander van het delen van informatie en kennis. Daarom stel ik veel van mijn lesmateriaal beschikbaar voor anderen om te gebruiken. In de afgelopen jaren heb ik veel lessen ontwikkeld vanuit mijn functie als docent MVI (Media, Vormgeving en ICT). Deze zijn uitgewerkt in lesbrieven en voor een ieder vrij om te gebruiken. Oftewel: gratis lesmateriaal!

2D3D

Lesmateriaal die je nodig hebt voor 2D3D vormgeving. Bij 2D3D vormgeving gaan leerlingen aan de slag met platte en ruimtelijke mediaproducten zoals drukwerk, verpakkingen en displays, maar ook logo’s en posters. Hierbij wordt gebruik gemaakt van programma’s zoals: Photoshop, Illustrator, Indesign, etc.

Interactieve vormgeving

Lesmateriaal die je nodig hebt voor interactieve vormgeving. Bij interactieve vormgeving en productie gaan leerling digitale interactieve producten maken waaronder een website. Hier leren ze over doel, doelgroep en gebruiksvriendelijkheid. En gaan ze aan de slag met webdesign in Adobe XD, persona’s maken in Indesign, paper prototyping, etc.

Audiovisuele vormgeving

Lesmateriaal die je nodig hebt voor audiovisuele vormgeving. Bij audiovisuele vormgeving gaan leerlingen aan de slag met het maken van een korte filmproductie van script tot eindmontage. Maar ook andere andere audiovisuele producten, denk aan het maken van trailers en podcasts. Hierbij gebruiken we programma’s zoals Premiere Pro.

Naast gratis lesmateriaal geeft Radijs Ontwerp ook workshops voor kinderen op het gebied van de boven genoemde onderwerpen. Schrijf je hiervoor in via: Workshops voor kids. Meer weten of MVI (Media, Vormgeving en ICT)? Kijk dat op de website van Stichting Platforms vmbo.