Master Design - Artikel gelezen

Artikel gelezen: Disciplined Dreaming

Het boek Disciplined Dreaming[1] van Josh Linkner geeft hij duidelijk aan hoe creativiteit kan worden gebruikt voor verbeteringen van innovatieve binnen bedrijfsprocessen. Om die reden ben ik het boek gaan lezen, aangezien het mij kan helpen om creatieve online werkprocessen op een andere (innovatieve) manier in te steken.

Linkner is Amerikaanse ondernemer en auteur op het gebied van innovatie. Hij is vooral bekend als oprichter van het bedrijf ePrize (nu beter bekend als HelloWorld). In zijn boek probeert Linkner te laten zien hoe je je creatieve vaardigheden kunt oproepen en kunt inzetten.

In dit boek geeft Linkner een groot assortiment aan werkvormen die creativiteit op kan roepen. Verschillende soorten manieren en vormen om te brainstorm. Dit is iets wat aansluit bij mijn expert gesprek met Tijn Kapteijns van ploegendienst. Hij gaf namelijk aan dat een brainstorm sessie met alle betrokkene van belang is. “Losse flodders schieten op het concept”, zoals hij het zegt. “Het vervolgens aan creatieve om die met elkaar te verbinden. Je creëert een kapstok, waar iedereen iets aan kan hangen.”. Dit is ook iets wat ik in mijn groepsiteraties mee wil nemen om te kijken of ik magie kan opwekken bij het bepalen van een design visie. Ik ben dus op zoek naar een perfecte inventarisatie sessie aan het begin van het proces.

Dit boek geeft ook handvaten voor sessies met mensen die zeggen niet creatief te zijn, mensen zoals de opdrachtgevers, een van de spelers bij mij onderzoek. Het kan dus interessant zijn om te kijken of ik ook een creatieve inventarisatie sessie aan het begin van het proces kan ontwerpen waarbij ik de opdrachtgever en beide ontwerpers in meeneem. Want of ik de opdrachtgever in zo’n inventarisatie sessie is nog een open vraag binnen mijn onderzoek.

 

Ga naar de website van Josh Linkner om meer over zijn boek en hemzelf te weten te komen.

[1] Linkner, J. (2011). Disciplined dreaming: A proven system to drive breakthrough creativity. John Wiley & Sons.

< Terug naar het overzicht

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.