Design Thinking - Grafisch ontwerp

Design Thinking onderzoek

Het Experience College is een prachtige nieuwe school. Een nieuwe school vol nieuwe uitdagingen, obstakels en ontwikkelingen. Dat maakt het spannend, dat maakt het uitdagend. Natuurlijk gaat alles niet meteen soepel, maar werkt er hard aan om het soepel te laten verlopen. Bij een nieuwe school hoort een nieuwe visie: onderzoeken, ontdekken, experimenteren en creëren. Maar wat houdt deze visie in en hoe passen we dit toe binnen onze lessen. Dit is een van de uitdagingen die we met z’n allen hebben en ik wilde door middel van Design Thinking kijken of we een route kunnen vinden om dit soepel in onze school te implementeren.

De uitwerking hiervan kun je hier lezen

Wat is Design Thinking

Design Thinking is een circulair ontwerpproces waarbij het DOEN centraal staan. Bij Design Thinking ben je op zoek naar verbeteringen en oplossingen. Tijdens dit ontwerpproces zijn er verschillende tools/experimenten die je in kunt zetten om te komen tot deze oplossingen. Je gaat hierbij uit van een human-centered proces. Een proces waarbij de mens, de gebruiker, centraal staat. Deze mensen zijn onderdeel van je proces, hun verhalen en ervaringen zijn essentieel.

Het circulaire ontwerpproces uit verschillende fases. Deze fases loop je meerdere malen door om je ontwerp te verbeteren en uiteindelijk tot een passende oplossing te komen. Een ontwerp is dus eigenlijk nooit klaar, er zullen altijd nieuwe inzichten zijn die continue moeten worden bijgeschaafd.

Comments are closed.