Radijs Ontwerp geeft creatieve workshops die je bedrijf verder helpen er achter te komen wie je bedrijf is en wat je zou moeten uitstralen, deze zijn gericht om op een co-creatieve wijze je als bedrijf verder te brengen. Deze zullen per bedrijf verschillend zijn, omdat de vraag ook iedere keer zal verschillen. De workshops kunnen dan als pakket worden afgenomen, of er kan maatwerk toegepast worden. Iedere workshop zal uit meerdere werkvormen bestaan. Los van deze werkvormen zal Radijs Ontwerp in iedere workshop in eerste instantie een aantal creatieve oefeningen doen die helpen om de creatieve stoffen te laten vloeien.

Bij iedere workshop is het goed als dat er minimaal 3 mensen aanwezig zijn, het liefst een gevarieerde groep mensen uit verschillende lagen van het bedrijf. Dit zodat de uitkomst breed gedragen zal worden en omdat dan pas echt duidelijke verschillen naar voren komen welke dan goed besproken kunnen worden.

Deze workshop is voornamelijk intern gericht. We gaan kijken wat het bedrijf is en hoe er tegen aan wordt gekeken. Wat zal er onder ander bij deze workshop behandeld kunnen worden:

 • - Merkprisma model van Kapferer: deze geeft inzicht in het merkinnerlijk en het merkuiterlijk van het bedrijf tegenover het zelfbeeld en het beeld dat een ander heeft van het bedrijf.
 • - Merkwijzer van Ruud de Boer: deze geeft je meer inzicht in het verhaal over de organisatie er zorgt dat deze voor iedereen overzichtelijk is.
 • - Archetype: door het bedrijf te koppelen aan een archetype versterk je de herkenbaarheid met het merk, omdat mensen er onbewust al bekend mee zijn.

Deze workshop is voornamelijk gericht op het achterhalen welke doelgroep jouw bedrijf zou moeten benaderen. Dit kan worden gedaan aan de hand van de branding workshop, maar kan ook voortvloeien vanuit informatie die binnen je bedrijf al beschikbaar is. Wat zal er onder ander bij deze workshop behandeld kunnen worden:

 • - Vragenlijst: deze werkvorm moet leiden tot een lijst met doelgroepen die interessant kunnen zijn voor je bedrijf.
 • - User Centred Design Canvas: deze maakt het mogelijk een samenvatting te maken in de vorm van een Unique Value Proposition.
 • - De andere schoen aan: deze werkvorm biedt de mogelijkheid om de doelgroep van twee kanten te bekijken; die van het bedrijf en die van de doelgroep zelf.

Deze workshop is voornamelijk naar buiten gericht en gaat in op hoe je je als bedrijf je moet profileren. Dit kan worden gedaan aan de hand van de doelgroep en/of de branding workshop, maar kan ook voortvloeien vanuit informatie die binnen je bedrijf al beschikbaar is. Wat zal er onder ander bij deze workshop behandeld kunnen worden:

 • - Nieuwe naam: deze werkvorm geeft een shortlist van namen, welke uiteindelijk tot een definitieve naam moeten leiden.
 • - Communicatie stijl: dit is een tool die helpt de discussie op gang te zetten die kan leiden tot antwoorden over hoe er als bedrijf gecommuniceerd zou moeten worden.
 • - Grafische uiting: deze werkvorm geeft een top 6 die goed laat zien welke ontwerpen aanspreken en welke juist niet.
 

Creatieve Workshop - Centraal Beheer

Vraag nu een workshop aan


Vlog lessen

Als vlogger bezoek ik zelf regelmatig nieuwe en energieke plekken voor OPEN Rotterdam, maar ook voor Radijs Ontwerp doe ik ervaringen op en zet deze om naar interessante online video’s. Daarnaast leer ik andere (studenten en andere geïnteresseerde partijen) wat het betekent om een vlogger te zijn en hoe ze het zelf kunnen doen. Dit doe ik aan de hand van een eenmalige workshop, of een lessenreeks.

Youtube is niet meer weg te denken en steeds meer mensen beginnen een eigen vlog. Neem je eigen telefoon mee en we gaan zelf aan de slag.

Wat kunnen we behandelen tijdens de workshop/lessen:

 • Introductie: wat is een vlog en waar moet je op letten bij het maken van een vlog?
 • Materiaal: wat heb je nodig om een vlog te maken en welke programma’s gebruik je?
 • Social media: hoe maak je jouw kanaal aan, verspreid je jouw video’s en wat zijn de gevaren?
 • Storytelling: wat is je boodschap en hoe breng je die naar buiten?
Bekijk de vlogs van Radijs Ontwerp op YouTube
Creatieve workshops - Vlogles