Visueel Ontwerp - Congress App - Radijs Ontwerp

Congress App – Webdesign en App

De opdracht was om een ontwerp aan te leveren voor de mobiele congres app  met een daarbijbehorende website en hierbij de verantwoordelijkheid voor het doorvoeren van de usability- de interface design en de webdesign van de applicatie te dragen.

Over de CongresApp

Interactiviteit met publiek tijdens evenementen en congressen wordt steeds belangrijker. Om die reden is dan ook de CongresApp ontwikkeld. In deze app is het mogelijk realtime feedback van uw publiek te ontvangen. U kunt uw publiek vragen laten stellen, een poll in laten vullen, spreakers kunnen realtaime worden getoond en nog veel meer.

Omdat het een applicatie is die bij congressen door verschillende klanten ingezet moet kunnen worden heb ik heb ervoor gekozen om het ontwerp op te bouwen met twee hoofdkleuren. Deze hoofdkleuren kunnen eenvoudig worden vervangen door de hoofdkleuren uit de huisstijl van de klanten. Zo kan de developer van de applicatie deze eenvoudig ombouwen, zodat het de look-and-feel van de klant krijgt.

Ontwerp Flyer - Congress App
Ontwerp Flyer – Congress App

Over het webdesign

Bij de website van Congress App was ik op zoek naar strakke vormen in het webdesign. Dit omdat het een technische ondersteuning is voor een zakelijke markt. Het strakke uiterlijk moet aansluiten bij technische karakter van de applicatie. Om dit te realiseren heb ik voor een basis vormen gekozen (een driehoek) die ook terug komt in het logo van applicatie. Bekijk hier de totstandkoming van het ontwerp van het CongressApp Logo.

Bij de ontwikkeling van het webdesign van de Congress App heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Indesign en Illustrator

Mockup gebruik: Designed by Aleksandr Samochernyi

Tags: No tags

Comments are closed.