Project Centraal Beheer APF

Centraal Beheer APF – Website

Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF) is onderdeel van Centraal Beheer. Een nieuw pensioenfonds dat vanaf 1 januari 2016 van start is gegaan. De opdracht was om een nieuwe website te maken die een frisse uitstraling heeft en ontwikkel een duidelijke flow die aansluit bij de vier doelgroepen (werknemer, werkgever, pensioenfonds en adviseur). Het hoofddoel van de website is: enthousiasmeren en het verschaffen van informatie.

De ontwikkeling werd opgebouwd in fases. In fase 1 was de focus vooral gericht op de klant, zijn vraag en de content. In de eerst fase werd er een inventarisatiesessie gehouden met de klant, hieruit bleek dat we te maken hadden met vier duidelijke doelgroepen. In fase 2 en 3 stonden de gebruikers centraal. Hier heb ik workshopvormen bedacht waarin de gebruiker werd getriggerd om te kijken wat hij echt nodig heeft. Vanuit de vraag, de gebruiker, de klant, verrichtte SEO onderzoeken en de aanwezige content heb ik een flowchart opgebouwd waarbij niet alleen de gebruiker centraal stond, maar er ook rekening werd gehouden met wat voor een impact dat had op de SEO.

Deze flowchart leidde tot een aantal soorten pagina’s die weer werden verwerkt in een volledig klikbaar prototype. In dit prototype wordt duidelijk hoe de pagina’s worden ingezet en hoe de verschillende elementen werken, zowel op desktop als mobiel. Uit onderzoek bleek namelijk dat de manier waarop content aangeboden wordt per gebruiker moet verschillen, maar dat de content vaak wel overeen komt. Ook wordt er gestimuleerd om het bounce percentage zo laag mogelijk te houden. Door tegen de randvoorwaarden van de klant aan te gaan zitten en alternatieven aan te bieden heb ik de klant ook gestimuleerd om verder te kijken dan deze randvoorwaarden.

Content flowchart
De gebruiker begint bij een algemene homepagina. De website bestaat uit een algemeen gedeelte en een gedeelte waar de gebruiker de mogelijkheid krijgt zijn keuze maakt onder welke gebruiker hij valt. Na het maken van deze keuze, komt de gebruiker op een pagina terecht die aansluit bij die gebruiker. Hierbinnen wordt de gebruiker verwezen naar content die voor hem van toepassing is.

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Axure

Flowchart content interactie ontwerp

Deze website is gemaakt in opdracht van Enof

Tags: No tags

Comments are closed.