Master Design - Artikel gelezen

Artikel gelezen: Design thinking needs to think bigger

Dit artikel is relevant voor mijn onderzoek omdat we in deze master bezig zijn met het Social Design. Design Thinking is hier een onderdeel van.

Het artikel geeft aan dat Design Thinking al meer dan 15 jaar oud is en toe is aan een nieuw jasje. En komt met System Thinking als oplossing. System Thinking ziet collecties van onderlinge afhankelijkheden als een reeks die een relatie met elkaar hebben en vind dat de gevolgen die minstens zo belangrijk zijn als de individuele componenten zelf. We moeten ons gezichtsveld verbreden en verder kijken dan ons eigen probleem en de maatschappij, de wereld, als een geheel zien en daarbinnen met een oplossing komen.

Wat ik hier vooral interessant aan vind is dat Don Norman[1] in een podcast met de mannen van uxpodcast.com juist weer heeft gezegd dat we moeten stoppen met nadenken, ga het gewoon doen. We moeten als ontwerpers minder gaan Design Thinking, maar meer Design Doing. Denken is makkelijk, het daadwerkelijk doen is moeilijk.

Lees op de website van Fast CO.Design het volledige artikel.

[1] Design doing with Don Norman (Part 1) – april 15, 2016 – uxpodcast.com en Design doing with Don Norman (Part 2) – april 22, 2016 – uxpodcast.com

< Terug naar het overzicht

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.