Interactie ontwerp - applicatie - MijnPortaal

Applicatie design – MijnPortaal

MijnPortaal is een onderdeel van het grotere programma IntelliFlow en is het onderdeel van de applicatie dat de hypotheek adviseur (in dit geval Univé) in staat stelt om de document aanlevering tussen hypotheek verstrekker en de consument te vereenvoudigen. De opdracht aan mij was om hier een interactieflow en visueel ontwerp voor te maken.

Interactie ontwerp MijnPortaal applicatie

Voor de ontwikkeling van de deze applicatie heb gekeken naar de soortgelijke applicaties gekeken en ik heb gebruikersinterviews met hypotheek adviseurs afgenomen. Zij zijn namelijk de uiteindelijke gebruiker van de applicatie en hun input was dan ook van grote waarde van mij. Ik heb hen onder andere gevraagd wat er aan hun huidige flow werkt en wat er verbetert zou kunnen worden. Met deze input heb ik een nieuwe flow uitgewerkt. Een van de features die ik erin heb verwerkt is een vorm van gamification, dit om consumenten te stimuleren hun documenten tijdig in te leveren.

Deze flow heb ik vervolgens in een visueel ontwerp vertaald. Hierbij heb ik er vooral rekening mee gehouden dat de “voorkant” voor de consument herkenbaar moet zijn. Het zal dus eenvoudig moeten kunnen aansluiten bij de huisstijl van de hypotheekadviseur. Om die reden heb ik ervoor gekozen om minimale kleuren te gebruiken (afgezien van een aantal signaalkleuren), zo kan het portaal met een paar kleine aanpassingen aansluiten bij de huisstijl van de klant.

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de tool(s): Sketch, Advocode en Illustrator

Deze applicatie is gemaakt in opdracht van Datametrics. Datametrics is een databedrijf die klanten in de financiële sector (verzekeraars en banken) door beter en slimmer gebruik van data de waarde hiervan bloot legt.

Mockup gebruik: Designed by Aleksandr Samochernyi

Tags: No tags

Comments are closed.